Jury og regelsæt

Hovedjuryen udgøres af bestyrelsen, der i skrivende stund består af:

Direktør Marianne Bugge Zederkof, Danske Medier, Formand for Radiodays
Radiochef Gustav Lutzhøft, DR
Direktør Jim Receveur, Bauer Media
Direktør Jørgen Ramskov, Radio24syv

Hovedjuryens opgave er at sammensætte en række fagjuryer bestående af op til fem personer (jurymedlemmer kan godt sidde i flere juryer) inden for de priser, der uddeles.

Såfremt en af juryerne ikke finder, at de indkomne forslag er stærke nok til en nominering og dermed uddeling af prisen, kan juryen afstå fra at uddele prisen. Juryen overlader herefter opgaven med at nominere, uddele og motivere uddelingen af prisen til hovedjuryen.

Nominering og juryernes funktion:

Alle kan indsende nomineringer inden for de enkelte kategorier idet de nominerede/det nominerede skal have været on air eller fundet sted i perioden 15. august 2016 til 15. august 2017. Der er intet krav om, hvor længe man skal have været on air eller aktiviteten skal have fundet sted inden for perioden.

Det er udelukkende aktiviteter inden for perioden, der skal lægge til grund for en nominering og ikke, hvad nominerede har lavet tidligere.

Nomineringerne sker via upload på prixradio.dk og sidste frist er 28. august 2017.

Nationale stationer betaler 500 kr. pr. indstilling.
Lokale stationer betaler 150 kr. pr. indstilling.
Freelancere, uafhængige producenter og selvstændige betaler 150 kr. pr. indstilling.

Juryerne vurderer herefter det indsendte materiale efter de fastlagte kriterier og udpeger tre nomineringer. Ud af disse tre nomineringer peges også på en vinder. Såfremt juryerne ikke finder en løsning, træder hovedjuryen ind og tager sammen med juryerne beslutning om, hvem vinderen er.